''HAYATA İYİ BAKARIZ'' PROJESİ BAŞLAMIŞTIR.

27.11.2023 120

“Hayata İyi Bakarız” ekolojik okuryazarlık projesi

Hayat Holding, sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde yepyeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hayata geçen Ekolojik Okuryazarlık Eğitim Projesi, Türkiye genelinde ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile öğretmen ve velilerin, ekolojik okuryazarlık düzeylerini artırmayı hedefliyor.

Hayata İyi Bakarız, Ekolojik Okuryazarlık Projesi Hakkında

Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi, Türkiye geneli ilkokul 3 ve 4 sınıf öğrencileri, öğretmen ve velilerinin, iklim değişikliğine uyumlarını güçlendirme ve ekolojik okuryazarlık kapsamında bilgi ve farkındalıklarını artırma, kaynakların tükenmesini önleme ve korumaya yönelik davranışların geliştirilmesini amaçlıyor.

“Toplumun dönüşümüne hizmet eden, iyiliğin nesilden nesile aktarıldığı uzun vadeli, kalıcı ve sürdürülebilir projelere imza atmak çok önemli. Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi’nin çıkış noktası budur. Yarının dünyası, iklim farkındalığı yüksek bir nesle ihtiyaç duyacaktır. Çocuklara erken yaştan itibaren yapılan her yatırım, sadece çocuğun yaşamını dönüştürmekle kalmayarak, bilinçli kuşakların yaşam sürdüğü refah içinde bir dünya anlamına geliyor.

Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi Eğitim Başlıkları

İklim Değişikliği

Biyoçeşitlilik

Eko-vatandaşlık

Doğal Kaynakların Yönetimi

Proje danışma kurulu tarafından hazırlanan içerikler,

nitelikli eğitim ve fırsat eşitliği ilkeleri gözetilerek,

okullarda birebir uygulanarak,

öğrenci ve öğretmenlere “açık kaynak” olarak sunuluyor

İller, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kuraklık Haritasına göre Türkiye temsili olarak belirlenmiştir.

Kocaeli İzmir Muğla Antalya Giresun Gaziantep Şanlıurfa Mardin Erzurum Malatya