OKULUMUZDA SWOT ANALİZİ

OKULUMUZDA SWOT ANALİZİ

Swot analizi nedir?

Güçlü ve zayıf yönleri anlamaya, fırsatların farkına varmaya ve karşılaşılabilecek tehditleri görmeye yardımcı olacak faydalı bir analiz tekniğidir.

Stratejik plan üst kurulumuzun önderliğinde stratejik plan ekibimiz çalışmaları ile:

Okulumuzun temel istatistiklerinde verilen okul künyesi, çalışan bilgileri, bina bilgileri, teknolojik kaynak bilgileri ve gelir gider bilgileri ile paydaş anketleri sonucunda ortaya çıkan sorun ve gelişime açık alanlar iç ve dış faktör olarak değerlendirilerek GZFT tablosunda belirtilmiştir. Dolayısıyla olguyu belirten istatistikler ile algıyı ölçen anketlerden çıkan sonuçlar tek bir analizde birleştirilmiştir.

Kurumun güçlü ve zayıf yönleri donanım, malzeme, çalışan, iş yapma becerisi, kurumsal iletişim gibi çok çeşitli alanlarda kendisinden kaynaklı olan güçlükleri ve zayıflıkları ifade etmektedir ve ayrımda temel olarak okul müdürü/müdürlüğü kapsamından bakılarak iç faktör ve dış faktör ayrımı yapılmıştır. Bununla birlikte zayıf yanları güçlü yanlara dönüştürmek ve tehditleri fırsata çevirmek için etkili bir analiz tekniği olan swot analizi oluşturuldu. Böylece eğitim yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte okulumuzu daha iyi bir duruma taşıyabilmek için yol haritası çizildi.

13.01.2023 209

13-01-2023