OYNA,EĞLEN,KEŞFET VE ÖĞREN (PLAY,HAVE FUN,DİSCOVER AND LEARN)

OYNA,EĞLEN,KEŞFET VE ÖĞREN (PLAY,HAVE FUN,DİSCOVER AND LEARN)

Okulumuz anasınıfı öğretmeni  Vesile Aktaş  Ekim ayından bu yana sınıfında uluslararası E twinninng projesi yürüttü.Türkiye'den 6 farklı şehir ve 3 ülkeden öğretmenlerin katıldığı projenin adı :Oyna Eğlen Keşfet ve Öğren(Play Have FunDiscover and Learn).Her ay farklı bir konu ele alınarak uygulanan projede bilimden  sanata,oyundan masala müzikten dramaya ,okul öncesi çocuğunun ilgisini çekecek bir çok etkinliğe yer verildi.

   Bilim ayında doğa gezisi ile çevre bilincine eriştirilen çocuklar ,deneylerle yaparak yaşayarak öğrenmenin hazzına ulaştılar.

Müzik ayında  öğrencilerin yanı sıra ailelerin de aktif olarak rol almasına fırsat verilerek  , çocuklar aileleri ile beraber müzik aleti tasarladılar.okulda da öğretmenle beraber az bilinen bir müzik aletini tanıma fırsatı buldular. 

Sanat konulu ayda ebru ,tuz seramiği gibi sanat dalları tanıtılarak okulda çok güzel eserler ortaya koydular.

Oyun ayında okulda tasarladıkları oyundan başka,yine aile ile iç içe bir ay geçiren çocuklar kendi oyuncaklarını tasarlayıp arkadaşlarına tanıttılar oynadılar.

Masal ayında Dünya Kukla Günü de içinde olduğu için kuklalar yapıldı ,çocuklar kukla tiyatrosu ile buluştular,çok sevdikleri bir masalı dramatize ederek tiyatro ile içselleştirildiler.

Proje süresince çeşitli web 2.0 araçları kullanıldı ve çocukların teknoloji ile sağlıklı iletişimi sağlandı.Tüm bunların yanında  proje ortakları ile beraber çok güzel etkinliklere imza atıldı..Barış Manço nun bir eseri bölüm  bölüm söylenerek birleştirildi.Ünlü bir ressamın tablosu parça parça her okul tarafından boyandı ortak bir tablo ortaya çıkarıldı. Şehir  şehir dolaşan bir seksek halısı yapıldı her öğretmenin öğrencileri  zevkle oynadılar.Projenin son ve en orijinal ortak ürünü olarak bir masal yazıldı ve çizgi filmi yapıldı.

  Proje yıl boyu yapılan etkinliklerin sergisi ile sona erdi. Okul öncesi öğretmeni  Vesile Aktaş ekip arkadaşları ile çok güzel bir projeye imza attıklarını .öğrencilerine farklı öğretim yöntemleri ile katkı sağlarken,kendinin de mesleki anlamda bir tuğla daha inşa etmeye fırsat bulduğunu sözlerine ekledi.

13.04.2022 1302